Intuïtieve editing

Met Umbraco creëert u alles: van eenvoudige blogberichten tot responsieve campagnesites, allemaal met een gebruikerservaring waarmee u de klus snel en met minimale training klaart.

Previews voor meerdere apparaten

Dankzij Umbraco's unieke Responsive Preview kunt u niet alleen een voorbeeld van uw content bekijken voordat deze live is, maar kunt u ook zien hoe uw content er op verschillende apparaten uitziet en aanvoelt. Op deze manier weet u precies hoe uw bezoekers uw content ervaren, ongeacht of ze deze vanaf een desktop, tablet of telefoon bekijken. Het doorvoeren van aanpassingen voert u dus ook eenvoudig door voordat de content gepubliceerd is.

Geplande publicaties

Op vakantie gaan, wetende dat uw website uit zichzelf nieuwe content publiceert? Nou, niet helemaal uit zichzelf, maar dankzij geplande publicaties kunt u nieuws en campagnes van tevoren voorbereiden en Umbraco laten weten op welke datum en op welk tijdstip de content live moet gaan – én wanneer deze weer verwijderd moet worden.

Werk aan concepten en publiceer content wanneer het u uitkomt

Als het niet gelukt is om uw pagina af te maken, maar u de pagina wil opslaan om er op een later moment aan verder te werken, dan is dat geen enkel probleem. In Umbraco bepaalt u of u uw wijzigingen direct wilt publiceren of gewoon wilt opslaan voor publicatie op een later moment. U kunt zelfs op een vooraf bepaald moment bestaande content laten vervangen door nieuwe content, zodat u daar niet opnieuw voor hoeft in te loggen.

Uiteraard kunt u altijd een preview bekijken van de pagina, zonder dat de content live gaat. Op deze manier bent u er absoluut zeker van dat alles er perfect uitziet en werkt zoals bedoeld voordat u publiceert.

Content in versies - een oneindige "ongedaan maken"-knop

Bang voor het maken van een fout of het kwijtraken van content? Of wilt u aanpassingen doorvoeren in gepubliceerde content? Geen van bovenstaande zaken is een probleem, aangezien alle versies van content in Umbraco zijn opgeslagen. Dit betekent dat u altijd terug kunt gaan naar een vorige versie. Het is als een oneindige "ongedaan maken"-knop - stelt u zich voor wat dat betekent voor uw stressniveau.

Een eenvoudig overzicht met de Umbraco Media Library

Content is niet alleen maar tekst, het is ook foto, documenten en video. En daar maken editors veelvuldig gebruik van. Wij begrijpen dat en weten hoe belangrijk het is om een eenvoudige en goed gestructureerde bewaarplaats te hebben voor al deze media. Daarom ontwikkelden we voor u de Umbraco Media Library. In deze mediabibliotheek is het niet alleen eenvoudig om verschillende mediatypen toe te voegen, u kunt ook mappen aanmaken om alle content in categorieën in te delen. Creëer een duidelijk overzicht voor al uw media. Zo bespaart u zich de kwelling van het eindeloos zoeken naar die ene afbeelding waarvan u absoluut zeker weet dat u deze al eens hebt geüpload.

Focal point

Zorg met één enkele klik voor perfecte foto's

Geen halve hoofden meer op tablets of ontbrekende logo's op telefoons. De ingebouwde Umbraco Image Cropper is een fantastische functie die zorgt voor een correcte weergave van uw afbeeldingen, ongeacht het apparaat waarop de bezoeker de website bekijkt. U wijst het middelpunt aan door erop te klikken en Umbraco past de afbeelding automatisch aan, zodat deze perfect uitkomt op elk apparaat. Hiermee bent u er ook zeker van dat het belangrijkste onderdeel van de afbeelding scherp blijft. U kunt zelfs standaard beeldformaten instellen in Umbraco, zodat u geen Photoshop meer hoeft te openen voor het bewerken van afbeeldingen. Best handig, niet?

Ingebouwde formulierengenerator - vragenlijsten en aanmeldingsformulieren zonder enige kennis van code

Een geweldige website draait om conversies en conversaties. Daarom beschikt Umbraco ook over een formulierengenerator. Met Umbraco Forms is het allemaal een koud kunstje: van eenvoudige contactformulieren tot geavanceerde vragenlijsten op uw site - allemaal te realiseren zonder dat u enige kennis van code heeft.

Maak verschillende soorten vragen en velden aan, sleep ze in de juiste volgorde en publiceer het formulier. Zo simpel is! Laat bezoekers zich aanmelden voor uw nieuwsbrief, vraag ze om feedback over uw website of diensten of geef ze de mogelijkheid teruggebeld te worden. En dat allemaal zonder code te programmeren.

Beheer hoe uw content eruitziet op social media

Iedere editor wil zijn of haar content gedeeld zien worden op social media. Maar dan wel graag met controle over de inhoud en de looks. Met Umbraco beheert u dit op een eenvoudige manier. U kunt content en mediabestanden hergebruiken, of gebruikmaken van specifieke contentvelden. Zo zorgt u ervoor dat uw boodschap past bij de toon van de verschillende social media-kanalen en trekt uw content de aandacht van honderdduizenden mensen.

Umbraco Social Media

Contentmanagement in apps, websites en meer

Umbraco is meer dan een Web CMS. Dit betekent dat editors content kunnen creëren en beheren voor meerdere kanalen en waar nodig zelfs content kunnen hergebruiken. Dus of u nu blogberichten en nieuws voor het web wilt schrijven, gegevens voor een mobiele app wilt beheren of campagnes op digital wilt promoten, Umbraco levert.

Voorbereid op personalisering - geef uw bezoekers een unieke en relevante ervaring

De content die beheerd wordt in Umbraco is semantisch en niet statisch. Deze prachtige zin betekent gewoon dat u content kunt ontwikkelen die gemakkelijk te verrijken is met taxonomieën, zodat de juiste content wordt getoond aan de juiste doelgroep. Dit kan gebaseerd zijn op locatie, interesses, tijd of zelfs op segmentatietools van derden.

Geweldig gebruikersbeheer - relevant voor 1 editor, maar ook voor een geheel contentteam

Umbraco is schaalbaar van één contenteditor tot grote contentteams. Dankzij de geavanceerde maar intuïtieve functies voor gebruikersbeheer was het nog nooit zo eenvoudig om nieuwe teamleden uit te nodigen en ze op weg te helpen in het CMS. U bepaalt wie publicatierechten heeft en wie toegang krijgt tot bepaalde delen van de website of de content.

En om het nog eenvoudiger te maken, beheert u alles aan de hand van gebruikersgroepen. Hierdoor is het onderhoud zo eenvoudig mogelijk en maakt u in no time voor nieuwe teamleden een account aan met de juiste rechten.